vEL: Uitslag FC Arouca - Heracles Almelo

Het eerste Europese avontuur is voor Heracles Almelo al na twee wedstrijden voorbij. Arouca hield de Almeloërs op 0-0, waardoor de late 1-1 van vorige week doorslaggevend was.

De wedstrijd was voor rust aardig in balans, met het verschil dat de thuisploeg een aantal mogelijkheden kreeg, en het ene kopballetje van Ramon Zomer (vijf minuten voor rust) nauwelijks het noteren waard was.

De beste kans van Arouca kwam op naam van Zequinha, na een minuut of zes: zijn schot ging rakelings over de goal van Bram Castro. Walter González, maker van de late 1-1, vorige week, toonde zich eveneens dreigend. Eerst werd zijn balletje geblokt door Mike Te Wierik en na een halfuur schoot hij nipt over.

Heracles oogde een beetje onder de indruk van het feit dat het moest, en die druk werd na rust natuurlijk alleen maar groter. Toch was de eerste kans in de tweede helft voor de Almeloërs: Gladon gaf voor, Kuwas nam de bal op de slof, maar de keeper van Arouca had een antwoord klaar en tikte de bal over. Het Portugese antwoord kwam van Nuninho die hard naast schoot.

In het laatste halfuur moest Heracles haast gaan maken, zeker omdat Arouca nou niet voor de dag kwam als een ploeg die simpelweg te sterk was voor de Heraclieden. Robin Gosens leverde een goede voorzet af, maar de kopbal van Navratil liet te wensen over.

Heracles kreeg tien minuten voor het einde dé kans op de winnende, maar terwijl hij met vier collega’s op de Portugese goal af ging koos Bruns voor eigen succes: domme keuze, hoog over. Castro redde daarna op een kans voor Arouca. In de slotminuten kon Heracles geen vuist meer maken en moest het buigen voor de tegenstander en Europese uitschakeling (0-0).

Heracles-speler Thomas Bruns aan de bal (Pro Shots / Stanley Gontha)