Haase zegeviert in Scheveningen

Robin Haase heeft voor het eerst in zijn carrière het challengertoernooi van Scheveningen op zijn naam geschreven. De als vierde geplaatste Haase versloeg Adam Pavlasek in drie sets. Het werd 6-4, 6(9)-7 en 6-2. 

Haase nam in de eerste set een 5-3 voorsprong, maar Pavlasek brak direct terug. De Tsjech leverde echter een game later zijn opslag direct in, waardoor de set met 6-4 naar de Nederlander ging. In de tweede set vielen geen breaks en moest een tiebreak de beslissing brengen. Haase kreeg in de tiebreak twee matchpoints, maar Pavlasek sloeg uiteindelijk op zijn vierde setpoint toe. De tiebreak ging met 9-11 naar de als zevende geplaatste Tsjech.

In de derde set kwam Haase met 4-0 voor. Pavlasek pakte nog twee games, maar Haase kwam niet meer in de problemen. Het is de eerste zege voor Haase in Scheveningen. In 2013 was Jesse Huta Galung de laatste Nederlandse winnaar, die toen voor Hasse te sterk was. Vorig jaar was de Georgiër Nikoloz Basilashvil de beste.

Haase heeft met de zege in Scheveningen twaalf challengers, een niveau onder de ATP World Tour, in zijn carrière gewonnen. In september 2015 deed hij dat in Trnava voor de laatste keer. Ook won Haase al twee keer een ATP-toernooi.