Stevige crash bobsleester Willemsen in World Cup

Bobsleester Elfje Willemsen kende tijdens de World Cup in het Canadese Whistler een flink schrikmoment. In de tweede run leek de Belgische samen met remster Sophie Vercruyssen op weg naar een topresultaat, tot het helemaal verkeerd liep. Slee Maximus kantelde en het duo gleed met hoge snelheid ondersteboven naar beneden. 

De Canadese Kaillie Humphries had op haar thuisbaan samen met remster Melissa Lotholz de leiding in handen na de eerste run, maar Willemsen gaf - net als de Amerikaanse Jamie Greubel Poser - slechts 0,06 seconden toe. Op 0,10 seconden nam Christina Hengster uit Oostenrijk de vierde plek in beslag, met de Nederlandse Sanne Dekker achter in haar slee. 

De Oostenrijkse had in run twee de snelste tijd neergezet, waarna de top-3 naar beneden mocht. Willemsen ging als eerste en leek op weg om de leiding te pakken. Met ruim 130 kilometer per uur ging het echter fout in de 50/50, door bobsleeër Stephen Holcomb voor het eerst zo genoemd tijdens de Spelen van 2010, omdat 50% van de sleeën er zou crashen. De Belgische slee kwam overigens alsnog niet met de langzaamste tijd over de finish: Nicole Vogt uit de VS had in run één zoveel verloren dat Willemsen alsnog zevende en voorlaatste werd.

Greubel hield vervolgens haar tweede plek vast, want Humphries was op eigen ijs niet te verslaan. Hengster en Dekker konden dankzij de crash van Willemsen het podium bestijgen. 

Willemsen en Vercruyssen beginnen op 15:50 aan hun run, die ze uiteindelijk een pittige crash op zou leveren (Bron: YouTube)