Brein voor de rechter gedaagd om ondertitels

De stichting Laat Ondertitels Vrij heeft stichting Brein gedagvaard vanwege de torenhoge boetes 'schikkingsvoorstellen' en juridische kosten die in het vooruitzicht werden gesteld aan mensen die ondertitels maakten voor films en tv-series. Ten tijde van de aanpak van bierdopje.com, die ondertiteling aanbood voor vele series, ontvingen ook mensen die de ondertitels maakten cease-and-desist orders van Brein, op straffe van enorme boetes 'schikkingsvoorstellen'.

Reden voor een aantal van hen om zich te verenigen in de stichting 'Laat Ondertitels Vrij', die als doel heeft deze praktijk van Brein door een rechter te laten toetsen en te zorgen dat de ondertitels vrijgegeven worden. Het legaliseren dus van het verspreiden van zelfgemaakte ondertitels bij films en series.

"En dan is de dagvaarding eindelijk na twee jaar de deur uit. Dit betekent dat Stichting Brein deze heeft ontvangen (betekend in vakjargon) en zij nu hierop mogen reageren naar Stichting Laat Ondertitels Vrij. De weg naar de rechter is nu echt een feit. De zitting zal een openbare zitting worden en zal vermoedelijk dit voorjaar plaatsvinden. Blijf ons op de voet volgen. Zodra de datum van de rechtszaak bekend is, zullen wij dit uiteraard direct melden en zijn jullie uiteraard bij deze uitgenodigd om bij de rechtszitting aanwezig te zijn."

Wil je de stichting financieel steunen in hun strijd tegen de copyrightmaffia? Dat kan via deze link.

Update: Video hieronder toegevoegd.


Hier wat bekende namen...