Arsenal gelukkig tegen Bayern

Arsenal heeft dinsdagavond met enig geluk de eerste zege geboekt in dit seizoen van de Champions League. In Londen werd de Duitse grootmacht Bayern München met 2-0 verslagen. Arsenal verloor de eerste twee groepsduels en de winst was daarom noodzakelijk om in de race te blijven voor overwintering in Europa.

De Duitsers maakten in Londen het spel en hadden het meeste balbezit. Arsenal kreeg voor rust een grote kans. Theo Walcott van de thuisclub die voor rust een vrije kopkans kreeg maar zijn inzet werd prachtig gered door de Duitse keeper Manuel Neuer. Robert Lewandowski kreeg in de tweede helft de kans om voor Bayern de score te openen maar de topscorer vond Petr Cech op zijn weg.

In de 77e minuut werd een vrije trap van Santi Garzola door iedereen verkeerd ingeschat. Doelman Neuer blunderde en de bal viel via de arm van Olivier Giroud in het doel, drie minuten nadat hij in het veld was gekomen voor Walcott. In een spectaculair slotoffensief van de Gunners kon Mesut Özil de score nog verdubbelen voor een vertekend eindresultaat. Bij Bayern München deed Arjen Robben niet mee. De Nederlandse aanvaller is nog niet helemaal hersteld van een liesblessure die hij vorige maand opliep tijdens het duel van Oranje met IJsland en was in Duitsland achtergebleven.

In het andere duel in groep F werd Dinamo Zagreb in eigen huis verslagen door Olympiakos (0-1). De Nigeriaan Brown Ideye was de matchwinner. Het duel werd uit vrees voor ongeregeldheden gespeeld zonder Grieks publiek. De Grieken delen na drie groepswedstrijden de koppositie met Bayern München met ieder zes punten.

Arsenal gelukkig tegen Bayern (Foto: ANP)