Zware straf Audi na ramincident in DTM

Audi heeft een zware straf opgelegd gekregen na een ramincident in de DTM. Coureur Timo Scheider kreeg tijdens de race op de Red Bull Ring vanuit de pits de opdracht om de Mercedes van Robert Wickens van de kletsnatte baan te drukken. Deze nam merkgenoot Pascal Wehrlein mee, waarna het duo in het grind strandde.

Scheider ontkende dat hij de boordradio met de tekst 'Schieb ihn raus' gehoord had. De tekst werd uitgesproken door Audi Sport-baas Wolfgang Ullrich die na afloop verklaarde niet te weten dat Scheider hem kon horen. Zijn reactie kwam uit woede en frustratie voort.

Na afloop van de race werd Scheider al uit de uitslag van Spielberg geschrapt, maar nu zijn er, ondanks de excuses, meer straffen opgelegd. Scheider is niet welkom tijdens de races in Moskou, terwijl Ullrich zich de rest van het jaar niet meer in de pitsstraat van de DTM mag vertonen en ook geen toegang tot de boordradio meer mag hebben. Daarnaast raakt Audi de 62 teampunten kwijt die het in Oostenrijk behaalde. Tot slot moet het bedrijf uit Ingolstadt een boete van 200.000 euro betalen die ten goede komt aan de ondersteuning van jong talent en aan de veiligheid.


Het ramincident van Audi in de DTM (Bron: YouTube)