Eerste setfoto's en plotdetails van Ghostbusters

De opnames voor Paul Feigs Ghostbusters-remake zijn gestart. In Everett, Massachussets zijn de actrices die de hoofdrollen spelen gespot op de set.

Wannneer opnames in het openbaar plaatsvinden, weten de foto's altijd hun weg naar Twitter wel te vinden en dat is hier ook het geval. Net als bij het origineel lijkt er bij deze film sprake te zijn van in eerste instantie drie Ghostbusters, omdat alleen Kristen Wiig, Melissa McCarthy en Kate McKinnon gespot zijn. Leslie Jones ontbreekt hier nog.

Met name Saturday Night Live-talent Kate McKinnon ziet er bijzonder opmerkelijk uit. Naast deze 'gelekte' foto's is er ook iets bekend over de plot van de film:

Wiig en McCarthy spelen een paar onsuccesvolle schrijvers die een boek hebben geschreven waarin ze verklaren dat spoken echt bestaan. Flash forward een aantal jaar, naar het moment waarop Wiig een positie verwerft op Columbia University. Dit lijkt allemaal prachtig, totdat haar boek komt bovendrijven en ze in de belachelijkheid verdwijnt.

Wiig en McCarthy komen weer samen, bundelen hun krachten met de andere spokenjagers en krijgen hun gelijk als Manhattan wordt bezeten door spoken en zij de wereld moeten redden.

Het lijkt erop dat de film in grote lijnen vergelijkbaar is met het verhaal van het origineel en ruimte biedt voor komische situaties, maar met een nieuwe, originele cast en een ander verhaal toch probeert iets origineels neer te zetten. We zullen het over een jaar weten, want Ghostbusters verschijnt in juli 2016 in de bioscopen.