'Vervelende' fotografen leiden examenkandidaat af

Het examen Nederlands op het vwo in Maastricht blijkt een bron van opmerkelijke klachten. Nadat maandag al bekend werd dat een examenkandidaat klaagde over het feit dat de sexy string van zijn juf zichtbaar was, bracht het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) dinsdag naar buiten dat een andere Maastrichtse vwo-leerling geklaagd had over 'vervelende fotografen'.

Gedurende de eerste tien minuten van het examen mochten fotografen hun werk doen, meldt 1Limburg. De klagende vwo-scholier beweerde dat hij zich hierdoor niet kon concentreren en dus zijn examen niet goed genoeg heeft kunnen maken.

Het LAKS doet geen mededelingen over welke school het betreft. De organisatie geeft aan contact op te nemen met de schoolleiding. Het is ook niet bekend of de klacht over de fotografen dezelfde school betreft als de school waar een juf in string ervoor zorgde dat ten minste één jongen zijn aandacht ergens anders had dan bij zijn examenformulier. Mochten beide klachten over dezelfde school gaan, is het met smart wachten op foto's van de betreffende docente, om te zien of de klachten gegrond zijn.