Zevenklapper voor N.E.C. tegen Volendam, FC Eindhoven en Roda JC onderuit

Op maandagavond had de dertigste speelronde van de Jupiler League plaats. N.E.C. won thuis met een zevenklapper en omdat nummer twee FC Eindhoven onderuit ging met 3-2 bij FC Emmen bedraagt het verschil aan kop nu 21 punten. N.E.C. kan vrijdag tijdens de uitwedstrijd bij MVV Maastricht al kampioen worden. Daarvoor moet Eindhoven wel punten verliezen van Sparta Rotterdam.

Volendam keek in de Goffert al na 21 minuten tegen een kansloze 3-0 achterstand aan, het werd uiteindelijk 7-0. Keeper Theo Zwarthoed produceerde met een eigen doelpunt de openingstreffer. In het vervolg scoorden Alireza Jahanbakhsh, Sjoerd Ars (twee goals), Anthony Limbombe, Navarone Foor en Jasper Waalkens.

FC Emmen kwam tegen FC Eindhoven op voorsprong door Cas Peters. Alexander Bannink schoot vlak na rust de 2-0 binnen. De gasten kwamen op gelijke hoogte door Cas Peters en Joey Sleegers. Toch bleven alle punten in Emmen na opnieuw een treffer van Peters.

Roda JC verzuimde om van de nederlaag van FC Eindhoven te profiteren. Telstar was in Kerkrade met 2-4 te sterk voor de Koempels. Een hoofdrol was weggelegd voor Ralf Seuntjens. In de 17e minuut scoorde Kevin van Essen de 1-0, op aangeven van Seuntjens. Amper vijf minuten was het weer raak: Tissoudali. HIj maakte de 2-0, wederom op aangeven van de Seun of God.

Na rust was het Seuntjens zelf die de 0-3 op het bord liet zetten. Even leken de Limburgers terug te komen via Van Hyfte (1-3) en Schreurs (2-3), maar uiteindelijk was het opnieuw Seuntjens die in de eindfase de genadeklap uitdeelde: 2-4.