Blom: Rode kaart Willems onterecht

Kevin Blom kende gisteren een ongelukkig optreden tijdens de Brabantse derby tussen NAC Breda en PSV. De arbiter gaf PSV'er Jetro Willems na 29 seconden al een rode kaart, nadat de verdediger een overtreding op Gill Swerts beging.

In de rust ging Blom echter door het stof. De videobeelden toonden namelijk aan dat een rode kaart volledig onterecht was. "Ik moet met de billen bloot: dit was geen rode kaart", aldus de scheidsrechter tijdens de rust in de catacomben van het Rat Verlegh-stadion.

"Vanuit mijn positie was er geen twijfel mogelijk. Ik zag de noppen van Willems omhoog gaan en het leek of hij Swerts raakte. Toen die kermend van de pijn op de grond bleef liggen, dacht ik: ik zit goed, dit is rood", ging Blom verder.

Na een blessurebehandeling stapte Swerts het veld weer in, maar sloeg bij Blom de twijfel toe. "Ik hoop natuurlijk niet dat een speler de wedstrijd wordt uitgeschopt, maar naar mijn idee was Swerts keihard geraakt. Hij kwam echter al snel weer als een frisse god het veld in."

Swerts was zich in elk geval van geen kwaad bewust. Hij sprong op om de wilde tackle van Willems te ontwijken, maar blesseerde zichzelf naar eigen zeggen vervolgens. Voor Blom is één ding in elk geval duidelijk: Er moeten camerabeelden komen: "Beelden zouden voor een scheidsrechter meteen heel veel duidelijk maken tijdens de wedstrijd."

Beelden van de overtreding van Willems vind je op de website van FOX Sports.