'Bondfilm Spectre gaat nu al over budget'

De nieuwe Bondfilm Spectre dreigt nu al over zijn budget heen te gaan. Dat blijkt volgens nieuwszender CNN uit interne memo's van studio Sony die zijn uitgelekt door de enorme hack die het bedrijf heeft getroffen.

Het budget van Spectre is rond de driehonderd miljoen dollar, zo blijkt uit een correspondentie tussen MGM, het overkoepelende bedrijf dat de film produceert, en producent Barbara Broccoli die de rechten van 007 beheert. Daarmee zou Spectre één van de duurste films ooit zijn.

Jonathan Glickman, de baas van MGM, doet in de mailwisseling diverse suggesties om het budget binnen de perken te houden. Zo zou een nachtscène niet bij een villa in Rome moeten worden gedraaid, maar in de studio in Londen. En zou een achtervolging in een trein 'ook wel met drie in plaats van vier wagons' kunnen. De dramatische slotscène kan ook wel zonder regen, stelt Glickman.

Uit de correspondentie blijkt verder dat acteur Chiwetel Ejiofor, bekend van 12 Years a Slave, is afgevallen bij de casting omdat hij te duur was. In plaats van Ejiofor is Andrew Scott, bekend als schurk Moriarty uit Sherlock, gecast als nieuwe MI6-baas 'C'. Ook wordt er gesproken over een 'lesbische schurk' en bevestigt de correspondentie dat grote schurk Blofeld terugkeert.