Duitsland sluit zijn eerste moskee

Voor het eerst is in Duitsland een moskeevereniging verboden. Het gaat om een club met een "agressieve strijdbare houding", aldus de regionale autoriteiten. Zeker vijftien leden van de vereniging zijn voor de jihad naar Syrië getrokken. De moskee is gesloten wegens aanzetten tot haat en oproepen tot geweld.

Om de moslimterroristjes niet voor het hoofd te stoten heeft de politie in het Duitse Bremen de moskee bestormd op sokken. Vrouwelijke agenten doorzochten de vrouwenafdeling, mannelijke agenten de rest. De politiemensen droegen daarbij ook nog eens hoezen over de schoenen en maakten geen gebruik van honden, schrijven Duitse media zondag.

Het doorzoeken van de moskee van waaruit terreurbeweging Islamitische Staat zou worden gesteund, vond plaats vlak na het vrijdaggebed. De autoriteiten deden er alles aan om niet het vooraf uiteraard te verwachten verwijt te krijgen dat het een islam-vijandige actie was. Justitie houdt de moskee en daaraan gelieerde verenigingen al jaren in de gaten. Bezoekers van het gebedshuis zijn in het verleden opgeroepen zich aan te sluiten bij IS.

IS-moskee in Bremen'op sokken' doorzochtIS-moskee in Bremen 'op sokken' doorzocht (Foto: ANP)