'Opnames Trainspotting 2 beginnen in 2016'

Fans van de film Trainspotting moeten nog even geduld hebben voor het vervolg. Het tweede deel wordt over twee jaar opgenomen. "Het idee is dat we in 2016 gaan opnemen, dan is het twintig jaar nadat het origineel is uitgekomen", zegt Ewan McGregor, die in Trainspotting de hoofdrol van de drugsverslaafde Renton speelde, in het Amerikaanse mannenblad Details.

De 43-jarige McGregor, voor wie de film zijn grote doorbraak betekende, had naar eigen zeggen tien jaar geleden geen interesse in Trainspotting 2. De acteur had ruzie met regisseur Danny Boyle omdat hij in de film The Beach zou spelen en toch werd vervangen door Leonardo DiCaprio. "Het was een vervelende situatie en het was niet goed geregeld. Ik vond het erg vervelend. Maar er is tijd overheen gegaan en we hebben de slechte gevoelens opzij gezet."

De lowbudgetfilm, naar het gelijknamige boek van Irvine Welsh uit 1993, was destijds onverwacht een grote hit. Toen in 2002 Welsh' vervolg Porno verscheen, deden geruchten van een tweede film al de ronde. Een paar jaar geleden liet Boyle weten een vervolg te willen maken.