Zwarte reisleider haat Chinezen

Een reisleider in San Francisco heeft op haar laatste werkdag van de gelegenheid gebruik gemaakt om alle inwoners van het lokale Chinatown voor rotte vis uit te maken. De pigmentueel uitgedaagde dame, die waarschijnlijk wel eens werd aangesproken met 'mevlouw de leisleidel', vond het schijnbaar nodig om tijdens een bustocht de microfoon te grijpen om vervolgens haar gal te spuien over de Aziatische medeinwoners van de Amerikaanse stad.

Helaas voor de vrouw was er iemand die het hele gebeuren op correcte wijze met een mobiel filmde om de Chinezenhatende negerin vervolgens met haar bakkes op YouTube te knallen. Het filmpje is inmiddels al meer dan 875.000 keer bekeken.

In San Francisco werd met verbijstering gereageerd op de racistische scheldkanonnade. De stad kent een lange geschiedenis als baken van acceptatie en tolerantie. Zo staan de inwoners van de stad bekend als fervente voorvechters voor de rechten van onder meer immigranten, daklozen en homo's. San Francisco's Chinatown wordt door de stad geclaimd als oudste Chinatown in Noord-Amerika. Van de 800.000 inwoners heeft meer dan een derde deel een Aziatisch-Amerikaanse achtergrond. Meer dan 21% hiervan is van Chinese afkomst.


Bah, wat een lacist!