SuŠrez naar FC Barcelona

FC Barcelona en Liverpool zijn eruit. De Uruguayaanse aanvaller Luis Suárez zal komend seizoen in Catalonië spelen. Dat heeft de Spaanse club bekendgemaakt op haar website. Net als Jari Litmanen heeft de spits zo Ajax, Liverpool en FC Barcelona op zijn CV staan. Hoeveel er is betaald voor de speler is niet bekendgemaakt.

Luis Suárez zal in Barcelona naar het verluidt een vijfjarig contract tekenen als hij de medische keuring weet te doorstaan. Ondanks dat zal de club hem pas over enkele maanden kunnen opstellen vanwege de schorsing die hij kreeg vanwege zijn beet aan het adres van Mario Chiellini tijdens de WK-wedstrijd Uruguay-Italië. Desalniettemin meldt de clubwebsite dat hiermee een belangrijk doelpuntenmaker binnen is gehaald.

Suárez scoorde dan ook al 160 doelpunten in 249 competitiewedstrijden in Europa. Hij werd topscorer van Nederland voor Ajax in 2010 (35 goals) en was afgelopen seizoen topscorer voor zijn club Liverpool, met 31 goals in 33 wedstrijden. Met 41 goals voor het Uruguayaans voetbalelftal is hij daar ook topscorer aller tijden. Met zijn land behaalde hij ook de grootste titel in zijn carrière: In 2011 won Uruguay de Copa América.

Suárez, hier nog in actie voor Liverpool (PRO SHOTS/Action Images)