Tomasson: "Hadden AZ bij de keel"

Jon Dahl Tomasson en Roda JC moesten zondag genoegen nemen met een punt tegen AZ. De Deense coach was vooral positief over de passie en strijd van de thuisploeg. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, al hadden we het de eerste helft eigenlijk al moeten afmaken. We hadden AZ bij de keel", sprak hij tegenover FOX Sports.

In de eerste helft kwam Roda via Berry Powel op voorsprong. Kort voor de pauze maakte Markus Henriksen namens AZ gelijk. Een kwartier na rust bracht Aron Jóhannsson de Alkmaarders zelfs aan de leiding, maar daarna kwam Roda JC via Guus Hupperts langszij: 2-2.

Roda moest in de slotminuten met tien man verder, omdat Guy Ramos na een opstootje met doelman Esteban zijn tweede gele kaart kreeg. "We hebben alles gegeven, zelfs toen we met tien man speelden", aldus Tomasson.

"Het zou wel eens tot de laatste wedstrijd kunnen duren", zei de coach tot slot over de strijd tegen degradatie. Hekkensluiter Roda heeft nog steeds twee punten minder dan NEC, dat zaterdag gelijkspeelde tegen Cambuur.