[DC] Haase en Rojer verliezen dubbelspel

Nederland is in de Davis Cupontmoeting met Tsjechië op een 2-1 achterstand gekomen. Robin Haase en Jean-Julien Rojer verloren zaterdag in het dubbelspel in vier sets van Tomas Berdych en Radek Stepanek: 5-7, 6-1, 6-7 (2) en 6-7 (4). Nederland moet zondag beide partijen in het enkelspel winnen om alsnog de tweede ronde in de Wereldgroep te halen.

Haase en Rojer kregen genoeg kansen om een serieuze gooi te doen naar de overwinning, maar waren op de beslissende momenten niet slagvaardig genoeg. In de eerste set bleven maar liefst tien breakpoints onbenut, terwijl in het derde bedrijf drie setpoints niet aan de Nederlanders besteed waren.

Door een overwinning van Haase op Stepanek en een nederlaag van Sijsling tegen Berdych was de stand in de eerste ronde van de Wereldgroep na de eerste dag 1-1. Zondag moet Sijsling van Stepanek winnen om Nederland in de race te houden. Haase sluit het weekeinde af met een partij tegen Berdych.

Tsjechië won de afgelopen twee edities van de Davis Cup. Nederland is voor het eerst sinds 2009 weer actief op het hoogste niveau.