Meulensteen: "Hiddink steunde me niet"

René Meulensteen vindt het nog steeds erg dat Guus Hiddink het niet voor hem opnam in hun tijd bij Anzhi Makhachkala. Meulensteen was tussen 2007 en de zomer van 2013 veldtrainer bij Manchester United. Eind juni kreeg hij de kans bij Anzhi Makhachkala toen Guus Hiddink daar trainer was.

Na het vertrek van Hiddink was Meulensteen kort hoofdtrainer, maar een week later mocht hij al zijn koffers pakken. "Ze wilden me afkopen op basis van mijn salaris als assistent. Dat was minder dan de helft en zelfs dat heb ik niet helemaal meegekregen", vertelde de huidige assistent-trainer van Martin Jol bij Fulham aan Voetbal International.

"Ik vind het jammer dat Guus me daarin niet heeft gesteund. De manier waarop hij verdween, dat was me te gemakkelijk. Hij kende die club, had er anderhalf jaar gezeten en ik vind dat hij me best had kunnen inseinen over bepaalde zaken die speelden."

Dat Hiddink niets liet weten, steekt Meulensteen. "Toen het misging, heb ik Guus meteen gebeld, zijn voicemail ingesproken en later nog sms'jes gestuurd om te zeggen: Dit gaat mis, graag advies. Daar is geen reactie op gekomen, ook niet nadat ik het nóg een paar keer gebprobeerd heb. Ik heb hem helaas niet meer gesproken. Daar kan ik moeilijk begrip voor opbrengen."