Maarten van Roozendaal (51) overleden

Maarten van Roozendaal is op 51-jarige leeftijd overleden. Begin februari werd bekend dat de zanger en liedjesschrijver ongeneeslijk ziek was en al zijn theatervoorstellingen had afgelast. Maandagmiddag blies hij in het bijzijn van familie zijn laatste adem uit in zijn woning in Amsterdam, heeft zijn manager laten weten.

Van Roozendaal sleepte in 1994 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival in de wacht. Vier jaar later volgde de Zilveren Harp en twee jaar daarop de Annie M.G. Schmidt-prijs voor zijn nummer Red Mij Niet, een aanklacht tegen godsdienstig fundamentalisme.

De voorstelling die Van Roozendaal maakte met Bob Fosko en Pierre van Duyl leverde hem in 2006 de Gouden Mus op. Een jaar later mocht de kleinkunstzanger met de rauwe stem ook de Zilveren Krekel in ontvangst voor het programma Stormgek.

Van Roozendaal kon in 2008 de Poelifinario toevoegen aan zijn palmares, dankzij zijn show Het Wilde Westen. Twee jaar geleden werd het gehele oeuvre van de zanger, die niet vies was van een drankje en sigaret, gelauwerd met de Dirk Witte Prijs.