[EL] Uitslag Chelsea - FC Basel

Chelsea heeft de finale bereikt ten koste van Basel. Na al gewonnen te hebben in Zwiterland werd het in eigen huis 3-1. De drie treffers vielen in tien minuten tijd.

Chelsea speelde met een bepaalde kalmte, die uitstraalde alsof de ploeg de finale in Amsterdam niet meer kon ontgaan. En hoewel de ploeg de eerste helft wel de betere ploeg was, kwam het toch op achterstand. In de blessuretijd van de eerste helft rende Elneny langs de defensie en kreeg de bal bij Streller die op zijn beurt keurig Salah bediende die de bal langs Cech werkte. Daarmee was er na rust op eens spanning in de wedstrijd en die deed de ploeg uit Londen wel goed.

Vijf minuten na rust tekende Fernando Torres voor zijn achtste Europa League-goal. Hij werkte een rebound hoog in het doel na het schot van Lampard. Enkele minuten later was het duel beslist. Victor Moses zag zijn tweede schot in korte tijd wel raak gaan. De Nigeriaan schoot de bal hard in de rechterhoek, nadat hij de bal van Torres had gecontroleerd. De mooiste goal van de avond volgde in de 59e minuut. Van vet buiten het strafschopgebied krulde David Luiz met links prachtig in de bovenhoek en kreeg hij de fans op de banken. In de slotminuten mocht Aké ook nog even meedoen.