Uitslag Nederland - Estland

Het Nederlands elftal heeft het EK-kwalificatieduel tegen Estland met 3-0 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Rafael van der Vaart, Robin van Persie en Ruben Schaken.

De eerste helft verliep uiterst moeizaam voor Oranje. De Esten besloten zich uitsluitend op het verdedigen te richten en het tempo van het Nederlands elftal lag veel te laag om gevaar te kunnen stichten. Het bleef bij enkele ongevaarlijke afstandsschoten, uitgespeelde kansen waren er niet. Daarnaast kreeg Nederland een tegenslag te verwerken toen Wesley Sneijder na iets meer dan een half uur het veld moest verlaten met een blessure. Op slag voor rust werd Estland zelfs onverwacht dreigend. Vermeer moest zelfs redden op een inzet van Vassiljev.

Direct na rust was het wel raak voor Nederland. Van der Vaart, ingevallen voor Sneijder, scoorde uit een voorzet van Darryl Janmaat. Ook daarna bleven de Esten verdedigen en had Nederland het moeilijk. Na 72 minuten werd het toch 2-0. Janmaat zorgde wederom voor de assist, van Persie was de doelpuntenmaker. Daarna kregen de Esten nog een levensgrote kans toen Vunk alleen voor Vermeer opdook, hij schoot echter over. Daarna werd door de vermoeidheid bij Estland steeds groter waarvan de ingevallen Schaken profiteerde, hij bepaalde de eindstand op 3-0.


Ragnar Klavan in duel met Robin van Persie (Foto: Pro Shots)

Nederland

3 - 0

Estland

 47' v.d. Vaart
 72' v. Persie
 84' Schaken
   
 
 Gele kaart: Robben, (Nederland)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 49000
Arbiter: Mesjkov (Rus)
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
Janmaat
De Vrij
Martins Indi
Blind
De Guzman (Clasie/86)
Sneijder (v.d Vaart/36)
Strootman
Lens (Schaken/73)
v. Persie
Robben
  Pareiko
Jaager
Morozov
Klavan
Teniste
S. Puri
Vassiljev
Vunk
Kroeglov (Kink/62)
Ojamaa (Lindpere/77)
Oper (Zenjov/46)