[ET Darts] Nederlanders naar derde ronde

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen zijn doorgedrongen tot de derde ronde van de UK Masters ofwel de European Tour. In Minehead rekende Barney eenvoudig af met Engelsman Kevin Painter: 6-2. Michael van Gerwen kende geen enkele moeite met de Belg Kurt van de Rijck: 6-1.

In zijn partij tegen de vijfvoudig wereldkampioen kon Painter het scorend niet bolwerken tegen Van Barneveld. Barney zette ijzersterk spel neer en kwam al snel 3-0 voor. De Hagenaar had halverwege de wedstrijd een gemiddelde score van ruim 130 punten. Van Barneveld liet daarna de teugels ietwat vieren maar met behulp van enkele knappe finishes wist hij toch nog drie legs en dus de overwinning te pakken.

Net als van Barneveld had Michael van Gerwen geen problemen in zijn tweede-ronde-partij. Met goed scorend vermogen verschafte Mighty Mike zich veel ruimte op de dubbels. Omdat Van de Rijck veelal achter bleef, voelde Van Gerwen zodoende geen enkele druk op de finishes. In totaal stond hij slechts eenmaal een leg af.

Morgen komt Raymond van Barneveld in de derde ronde in actie tegen mede Premier League speler Andy Hamilton. De beide Nederlanders krijgen dan een zware partij voor de kiezen, want ook Michael van Gerwen treft een Premier League veteraan. Hij ontmoet James Wade.

Speelschema UK Masters laatste 16:

Dave Chisnall (Eng) vs Stuart Kellett (Eng)
Arron Monk (Eng) vs Robert Thornton (Sch)
Phil Taylor (Eng) vs Richie Burnett (Wal)
Raymond van Barneveld (Ned)  vs Andy Hamilton (Eng)
Simon Whitlock (Aus) vs Ronnie Baxter (Eng)
Mensur Suljovic (Oos) vs John Part (Can)
Mark Webster (Wal) vs Adrian Lewis (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) vs James Wade (Eng)