[WTT] Federer onderschat De Bakker niet

Roger Federer denkt dat zijn partij in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament tegen Thiemo de Bakker zeker geen formaliteit zal worden. "Zijn huidige positie op de wereldranglijst zegt me niet zoveel. Hij heeft beduidend hoger gestaan. Bovendien kunnen spelers voor eigen publiek vaak net wat meer", zei de voormalig nummer één na zijn zege in twee sets op de Sloveen Grega Zemlja (6-3, 6-1).

Federer en De Bakker staan donderdagavond om 19.30 uur in Ahoy in Rotterdam voor de tweede keer tegenover elkaar. Vorig jaar was de Zwitserse tennislegende in de Davis Cup in Amsterdam in straight sets te sterk voor de Nederlander, die momenteel 123e staat. Federer is de nummer twee van de wereld.

Dit jaar kan Federer in Rotterdam een historische prestatie neerzetten. Na zijn zeges in 2005 en 2012 wordt hij mogelijk de eerste tennisser die het toernooi in de Maasstad drie keer wint. "Alles is er nu op gericht om de titel te pakken. Ik vind het altijd heerlijk om hier te spelen. Als je wat ouder wordt, kan je het je veroorloven om alleen nog naar de toernooien te komen waar je het naar je zin hebt."

Gezien zijn leeftijd en zijn indrukwekkende staat van dienst heeft de 31-jarige Federer toestemming gekregen om minder toernooien te spelen. Zo laat hij in maart het masterstoernooi van Miami links liggen. "Mijn schema is nu wat rustiger en dat vind ik erg prettig. Daarom kan ik me volledig focussen op de toernooien die ik speel."