Metro weigert column over Beatrix

Dagblad Metro heeft donderdag geweigerd een column te plaatsen van Luuk Koelman. In het stuk schrijft Koelman onder de naam van koningin Beatrix onder meer over prins Friso. Volgens Koelman is het stuk, dat wel te lezen is op de website van de columnist, niet geplaatst omdat hij Beatrix woorden in de mond legt over haar zoon die in coma ligt. Dat ligt te gevoelig.

"Elke foto in Huis ten Bosch waarop hij staat, vertelt me dat hij dood is - of zo goed als. Mijn zoon, gevangen in zichzelf. Het is nu nog slechts mijn innige wens om als koningin-af hele dagen aan zijn bed te zitten", schrijft Koelman namens de vorstin. "Sprak ik drie dagen geleden de hoop uit velen van u nog dikwijls te mogen ontmoeten? Ook dat is niet helemaal waar. Wat ik wel hoop, is dat u mij dat vergeeft, want uiteindelijk ben ik ook maar gewoon een moeder."

Metro plaatste eind vorig jaar een column van Koelman over de zelfmoord van Tim Ribberink. Koelman schreef onder de naam van hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Mariska Orban-de Haas een brief aan de ouders van de 20-jarige Ribberink.

Die column zorgde voor veel verontwaardigde reacties, omdat veel mensen niet doorhadden dat de 'brief' niet echt door Orban-de Haas was geschreven. De krant zou na het plaatsen van de column meerdere bedreigingen hebben gehad.


Metro weigert column over Beatrix (Foto: Novum)