Cronenberg & Huppert samen in Body Art

David Cronenberg en Isabelle Huppert spelen samen in de verfilming van het boek The Body Artist. De Canadese Cronenberg verfilmde vorig jaar als regisseur het boek Cosmopolis van dezelfde schrijver, Don DeLillo. De film is getiteld Body Art en wordt geregisseerd door de Italiaan Luca Guadagnino, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Ook de Franse acteur Dennis Lavant, die vorig jaar hoge ogen gooide met zijn hoofdrol in het abstracte drama Holy Motors van Leos Carax, heeft een rol in de film. De rollen van Cronenberg en Lavant zijn nog onbekend. Io Sono l'Amore-regisseur Guadagnino neemt de film in de zomer op.

Huppert speelt in Body Art de vrouw van een bekende regisseur, vermoedelijk de rol van Cronenberg. De twee personages wonen in een afgelegen huis net buiten New York. De man wordt dood gevonden in het appartement van zijn ex-vrouw, waarna de weduwe ontwricht en zich stort op aerobics. Later ontdekt ze dat er een vreemde man op haar zolder woont.

Hoewel Cronenberg niet vaak voor de camera verschijnt, is het niet de eerste keer dat hij gaat acteren. De Canadese regisseur had onder meer kleine rolletjes in zijn eigen films als The Fly en Videodrome.


Cronenberg en Huppert samen in Body Art (Foto: Novum)