Eva Green speelt femme fatale in Sin City 2

Eva Green heeft een grote rol gekregen in de stripverfilming Sin City 2: A Dame to Kill For. Naar de geschikte dame is lang gezocht. Green speelt de rol van femme fatale Ava Lord, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 32-jarige Green was vorig jaar te zien als charmante slechterik in Tim Burtons Dark Shadows. De Franse actrice speelt in Sin City 2 naast Josh Brolin, die een fotograaf speelt. Hij wordt weer verliefd op Ava Lord die hem jaren eerder liet vallen voor een rijke man. Nu blijkt ze hem weer te hebben versierd om hem de moord op haar man in de schoenen te schuiven.

De film wordt net als het eerste deel geregisseerd door Robert Rodriguez en Frank Miller. Het verhaal is wederom gebaseerd op een comic van Miller.

"Ava Lord is een van de dodelijkste en meest fascinerende inwoners van Sin City", verklaren Rodriguez en Miller. "We wisten meteen dat we een acteur nodig hadden die de verschillende lagen van haar personage kon weergeven en die vonden we in Eva Green."

Mickey Rourke, Jessica Alba, Bruce Willis en Rosario Dawson keren terug voor het vervolg op Sin City. Daarnaast zijn ook Joseph Gordon-Levitt, Ray Liotta en Jeremy Piven te zien in Sin City 2: A Dame to Kill For.


Eva Green speelt femme fatale in Sin City 2 (Foto: Novum)