Albert Heijn ontkent doorvoering korting

Albert Heijn ontkent dat het alsnog de omstreden korting van twee procent bij een aantal leveranciers heeft doorgevoerd. Dat zegt een woordvoerder van de supermarktketen maandag na berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.

De zakenkrant schreef dat bij een aantal leveranciers de korting alsnog in de afrekening over november is terechtgekomen. Het FD baseerde zich op gesprekken met leveranciers. Albert Heijn had de korting na protest juist opgeschort.

"Dit is de arrogantie van de macht ten top", zegt een van de bronnen van de zakenkrant. "En mooi weer spelen met die acties met 99 cent over de rug van de leveranciers." Albert Heijn voert momenteel actie met aanbiedingen voor 99 cent.

De leverancier vindt dat de leden van de vereniging van levensmiddelenfabrikanten FNLI unaniem tot een leveringstop zouden moeten besluiten. Albert Heijn zegt zich niet te herkennen in de in de krant gegeven voorbeelden.

De na de zomer eenzijdig opgelegde korting moest leveranciers laten meebetalen aan de uitbreiding van Albert Heijn in Duitsland, België en ook Nederland. Het besluit leidde tot veel protest. Tientallen boeren trokken naar het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. De boeren vonden dat zij ook zonder de korting al te weinig voor hun producten kregen.

Na de opschorting van de korting werd samen met LTO Nederland een onderzoek gestart naar de prijsvorming in de keten. Dat is nog niet afgerond, zegt de woordvoerder van Albert Heijn.


Albert Heijn ontkent doorvoering korting (Foto: Novum)