Millar noemt terugtrekken Rabobank vergissing

David Millar noemt het terugtrekken van Rabobank uit de wielrennerij een vergissing. Volgens de Schotse wielrenner en voormalig dopingzondaar is de bank 'een instituut' in de sport en worden door het besluit 'ontelbare dromen kapotgemaakt'.

Dat schrijft Millar zaterdag in een open brief in de Volkskrant. Hij hoopt dat de bank zich bedenkt en een manier vindt om deel uit te blijven maken van de voortdurende veranderingen in de sport. Volgens hem is de Raboploeg nu schoon en mag de bank trots zijn op de ploeg.

"Jullie hebben een aantal van de geweldigste atleten", schrijft Millar, die momenteel fietst voor Team Garmin. "Marianne Vos en Robert Gesink zijn de beroemdste, maar er zijn er nog veel meer. Zij verdienen het niet te boeten voor fouten uit het verleden."

"De laatste jaren is heel veel veranderd. Ik weet dat het nu mogelijk is de grootste koersen schoon te winnen. Ik heb begrip voor jullie gedesillusioneerde gevoel, maar alsjeblieft, kleineer niet al het werk dat we hebben verricht. Jullie verspelen de kans om deel uit te maken van de toekomst van een, in jullie woorden, 'mooie sport'.

Millar reageerde vrijdag al via Twitter op het besluit van Rabobank. Hij noemde het weglopen van de bank 'walgelijk'. "Jullie waren onderdeel van het probleem. Hoe durven jullie weg te lopen van de jonge, schone renners die onderdeel van de oplossing zijn?", zei hij.