Joaquin Phoenix vindt prijzenregen gelul

Joaquin Phoenix vindt de jaarlijkse prijzenregen in Hollywood grote onzin. Hij hoopt voor zijn rol in het drama The Master dan ook geen enkele prijs te winnen. "Ik vind het gelul, totale onzin", zegt de eigenzinnige acteur in het Amerikaanse tijdschrift Interview Magazine. "Het is een wortel, maar het is de vieste wortel die ik ooit heb geproefd."

Phoenix won dit jaar op het filmfestival van Venetië samen met medespeler Philip Seymour Hoffman al de prijs voor beste acteur voor The Master. Hij hoopt niet nog een prijs te krijgen. "Ik wil die wortel niet. Het is totaal subjectief." Daarbij vindt de Amerikaan dat mensen tegen elkaar worden uitgespeeld. "Het is het stomste in de hele wereld."

De 37-jarige Phoenix denkt dan ook niet met veel warmte terug aan zijn twee Oscarnominaties voor zijn rol als Johnny Cash in Walk the Line en voor zijn bijrol in Gladiatior. "Ik wil dat nooit meer meemaken", aldus de acteur. "Het is niet dat ik me boven alles waan, maar ik wil me gewoon nooit gemakkelijk gaan voelen bij dergelijke dingen."

De acteur zegt goede hoop te hebben dit jaar geen enkele prijs te krijgen.