Pitt in beeld voor Jules Verne-verfilming

David Fincher hoopt Brad Pitt te kunnen strikken voor zijn verfilming van het boek Twintigduizend Mijlen onder Zee van Jules Verne. De regisseur heeft Pitt gevraagd voor de rol van de lompe zeeman Ned Land, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Pitt en Fincher werkten vaker samen in duistere thrillers als Se7en, Fight Club en vier jaar geleden in het drama The Curious Case of Benjamin Button. Het nieuwe filmproject van Fincher heeft nog geen groen licht gekregen van de beoogde filmmaatschappij, Disney.

De regisseur is al langer van plan het boek te verfilmen. Hij heeft in 2010 al met Disney de mogelijkheden besproken het verhaal opnieuw op het witte doek te brengen. De 50-jarige Fincher wacht momenteel op het scenario van het vervolg op The Girl With the Dragon Tattoo, dat nog even op zich laat wachten. In de tussentijd stort hij zich op Verne.

In Twintigduizend Mijl onder Zee maakt Ned Land jacht op een zeemonster dat de zee terroriseert en schepen vernielt. Het boek uit 1869 werd vaker verfilmd, waarvan de film uit 1954 met Kirk Douglas in de hoofdrol het bekendst is.

Brad Pitt verfilmt boek IBM and the Holocaust (Novum)