Fincher maakt trailer voor Halo 4

Regisseur David Fincher zijn volgende project is niet het vervolg op de Amerikaanse Millennium-trilogie of de langverwachte reboot van 20.000 Leagues Under The Sea. Fincher gaat een trailer maken, maar niet van een film: voor de game Halo 4.

Bronnen binnen Microsoft vertellen The Daily Beast dat de regisseur van The Social Network en The Girl With The Dragon Tattoo een trailer van twee minuten heeft geproduceerd voor de aankomende Halo 4-release. De video wordt gelanceerd tijdens het programma Late Night with Jimmy Fallon op 18 oktober.

De toevoeging van Fincher, die naar eigen zeggen een groot fan van de gamereeks is, is een van de grote samenwerkingen die is opgezet rondom de lancering van de game. Doritos, Mountain Dew en American Express hebben alles aangegeven een speciale editie uit te brengen van hun product in de geest van Halo 4. Ook televisiezenders zoals ESPN en Comedy Central draaien advertenties met sleutelfiguren van de kanalen. Volgens Microsoft willen zij er voor zorgen dat Halo 4 net zoveel of zelfs meer aandacht krijgt dan de release van dit jaar: The Avengers.

Halo 4 verschijnt op 6 november.