Den Blijker baalt van bitterballennominatie

Herman den Blijker is niet blij dat hij met zijn bitterballen kans maakt op de liegebeesttrofee van Wakker Dier. Volgens de tv-kok zijn de snacks ten onrechte genomineerd. Wakker Dier noemde de luxe bitterballen 'gepaneerd slachtafval uit de veeindustrie'.

"Herman is zijn hele culinaire leven bezig om goed en eerlijk voedsel in producten te verwerken", laat Den Blijker via zijn woordvoerder weten. "Het gebruik van gepaneerd slachtafval past derhalve volstrekt niet in dit plaatje en is dan ook volledig uit de lucht gegrepen door Wakker Dier."

De stichting, die opkomt voor dierenwelzijn, reikt de liegebeesttrofee sinds 2009 uit aan het meest misleidende product. Wakker Dier blijft achter de nominatie van Den Blijker staan. "We hebben contact opgenomen met de klantenservice en gevraagd waarom de bitterballen worden aangeprezen als luxe product. Als antwoord kregen we dat het te maken heeft met de verse kruiden", zegt een woordvoerder van de stichting.

Volgens Wakker Dier is het vlees dat in Den Blijkers bitterballen zit 'gewoon hetzelfde als dat in andere snacks'. "Een label luxe hoort volgens ons niet thuis op producten van vee dat de buitenlucht nooit heeft gezien."