Vijftien agenten gewond door rellen Haren

Bij de rellen in Haren zijn vijftien agenten gewond geraakt. Een agent kreeg glas in zijn oog. Het is nog niet te zeggen of hij hier blijvende schade aan overhoudt, zegt een woordvoerder van de Groningse politie donderdag.

Een andere agent brak zijn middenvoetsbeentje. Verder liepen de agenten voornamelijk kneuzingen op. Bij het uit de hand gelopen Facebookfeest werden vrijdagavond en -nacht ook agenten uit andere korpsen ingezet. Daarom moest eerst een inventarisatie worden gemaakt voordat duidelijkheid kon worden gegeven over het aantal gewonden.

Eerder bleek al dat tientallen burgers gewond raakten, onder wie een bejaarde man die een klap kreeg met een stoeptegel. Er zijn meer dan dertig mensen aangehouden. De politie onderzoekt nog uren aan beeldmateriaal en verwacht snel meer arrestaties te verrichten.

Politiebond ACP heeft woensdag een meldpunt geopend voor de ongeveer vijfhonderd agenten die in Haren zijn ingezet. De uitkomsten worden anoniem en zonder details gedeeld met de evaluatiecommissie onder leiding van Job Cohen.