FOK!filmtips van de dag: Righteous Kill (2008)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 

Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag voor een film waarin we, voor de derde keer in de filmgeschiedenis, na The Godfather en Heat, Robert De Niro en Al Pacino samen in de hoofdrol zien. In Righteous Kill draait het om twee ervaren New Yorkse rechercheurs Rooster (Al Pacino) en Turk (Robert De Niro) die ontdekken dat er een link is tussen een pas gepleegde moord en een zaak die het tweetal jaren geleden heeft opgelost. Loopt er een seriemoordenaar rond die het gemunt heeft op criminelen? Hebben ze de verkeerde persoon achter de tralies laten verdwijnen?

 

Heerlijke thriller van Jon Avnet (Fried Green Tomatoes, Up Close & Personal, 88 Minutes) gebaseerd op een scenario van Russell Gewirtz (Inside Man). Leuk Detail: Carla Gugino speelt in deze film het liefje van Robert De Niro. Vijftien jaar eerder speelde de actrice de dochter van De Niro in This Boy's Life. Filmgekken zullen watertanden bij deze film die boordevol verwijzingen zit naar klassiekers zoals de Dirty Harry-films, The Godfather, Rambo, Silence Of The Lambs en diverse andere films. Righteous Kill zou oorspronkelijk twee uren duren maar werd op de montagetafel op het laatste moment met een kleine 20 minuten ingekort. Een aantal van de gesneuvelde beelden zijn nog wel in de trailer te zien. Righteous Kill is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL5.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!