FOK! wat een weer... Hollandse stapelwolken!

Goedemorgen! Gisteren was het een aardige dag. Op veel plaatsen is het echter ook een aantal uur bewolkt geweest, maar vooral aan het eind van de middag brak de zon er nog even goed door, en aan de kust loste de bewolking zelfs grotendeels op.

De hitte zijn we nu echt wel kwijt, nergens werd het meer 25 graden, en in het noordwesten kwam de temperatuur zelfs niet meer boven de 20 graden. Ook stond er duidelijk meer wind uit het westen tot zuidwesten.

Op de meeste plaatsen is het vandaag droog. Een enkel buitje in het noorden is niet helemaal uitgesloten, maar dat zal maar een enkele zijn, en weinig om het lijf hebben. Verder zijn er perioden met zon, afgewisseld met 'Hollandse' stapelwolken. Méér dan 22 graden gaat het niet worden. In het noordwesten zal het ietsje frisser zijn, ongeveer 20 graden. De wind komt uit een west tot zuidwestelijke richting, maar stelt niet zo heel veel voor, ongeveer kracht 3 gemiddeld.

De komende dagen gaat het weer langzaam richting de herfst toe. Vandaag is het in ieder geval ideaal weer om buiten te zijn.

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

© FOK.nl / Moonkin
FOK!user Moonkin maakte deze foto toen ze gistermiddag in de trein zat tussen Groningen en Winsum. Op deze mooie foto zie je Cirrus-bewolking. Bewolking op grotere hoogte. Vaak een voorbode van neerslag, maar zeker niet altijd en in dit geval loste de cirrus ook weer op. Daaronder zien we kleine-mooi-weer-wolkjes, die ontstaan door het oplopen van de temperatuur. Uit deze wolken ontstaan geen buien.