FOK!filmtips van de dag: Ace Ventura: Pet Detective & Ace Ventura: When Nature Calls

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er deze dinsdagavond nog wat te zien op de buis? Je leest het op FOK!

Ace Ventura Pet Detective 1

Vandaag gaan we voor een tweetal beestachtig grappige films. Jawel, u leest het goed, een dubbele FOK!filmtip van de dag! Om 20.30 uur beginnen we op RTL7 met de komedie Ace Ventura: Pet Detective uit 1994. Ace Ventura (Jim Carrey) is een dierendetective die wordt ingehuurd om de gestolen mascotte van een American Football-team, een dolfijn, terug te vinden. Na een behoorlijk onorthodoxe speurtocht komt Ace op het spoor van de dader em krijgt daarbij de verrassing van zijn leven.

Ace Ventura Pet Detective 2
Holy testicle Tuesday.

Waar veel komedies ongelooflijk voorspelbaar zijn blinkt Carrey uit in deze melige komedie. Want zeg nou zelf, hoeveel films over een dierendetective kende je voor deze film? Je moet misschien wel in de stemming zijn voor flauwe humor maar dan zit je ook gegarandeerd goed bij deze heerlijke slapstick. Carrey was ten tijde van deze film een nog relatief onbekende acteur die later hetzelfde jaar zou doorbreken met The Mask. Hij speelt een heerlijk absurde rol van een man, van wie je eigenlijk nooit weet wat zijn volgende streek zal zijn. Ook fans van Cannibal Corpse mogen deze film eigenlijk niet missen.

Jim Carrey speelde tot nu toe in vijf films die een vervolg kregen. De enige film waarin hij zelf ook in het vervolg te zien was is Ace Ventura: When Nature Calls. Nadat een tragisch ongeluk gebeurd, waarbij een wasbeer om het leven komt, trekt Ace Ventura zich terug in een klooster. De onderzoeker Fulton Greenwall weet hem over te halen om mee te gaan op zoek naar een zeldzame witte vleermuis in donker Afrika. Omdat de heilige vleermuis  spoorloos is staan twee Afrikaanse stammen, de Wachati en de Wachootoo op het punt om met elkaar een oorlog uit te gaan vechten. Als Ace zich dan, op de voor hem bekende manier, zich met de zaak bemoeit breekt de hel pas echt los.

Ace Ventura When Nature Calls 01

Vanaf de eerste minuut gaat Carrey weer heerlijk over de top los op zijn rol als ietwat gestoorde dierendetective. Het maakt niet uit hoe vaak je deze film ziet, er zit zoveel humor in verwerkt dat je elke keer wel weer wat nieuws ontdekt. Vooral de scène met de neushoorn is er eentje die je niet snel weer vergeet. Verstand op nul en de blik op oneindig en genieten van de waanzinnige perikelen van een dierendetective. Ace Ventura: When Nature Calls is vanaf 22.10 uur te zien op RTL7.

Ace Ventura When Nature Calls 02
Friends, rodents, quadrupeds, lend me your rears!

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!