Hamstringblessure voor Boilesen

Het zit Nicolai Boilesen dit seizoen zeker niet mee. De Deense verdediger van Ajax, die dit seizoen slechts vier competitiewedstrijden speelde, is geveld door een blessure aan zijn hamstring.

Boilesen was nog maar net hersteld van een spierblessure, dus men kan stellen dat dit een enorme streep door de rekening van de Deen is. Het was de bedoeling dat de jonge verdediger volgende week maandag zijn rentree bij Jong Ajax zou maken, maar dit gaat nu dus niet door.

Het is nog onduidelijk hoelang Boilesen ditmaal aan de kant staat. "De ware aard van de blessure moet nog blijken", liet trainer Frank de Boer in een korte reactie weten. "Maar dit is heel erg triest voor Nicolai."

Ook het EK voetbal lijkt voor Boilesen in het gedrang te komen. In het afgelopen jaar speelde de verdediger zijn eerste wedstrijden voor Denemarken en streed samen met Simon Poulsen van AZ voor de positie van linksback. Door de nieuwe tegenvaller is het nog onzeker of de jonge voetballer in Polen en Oekraïne kan gaan schitteren.