Garcia Bernal wordt de nieuwe Zorro

De Mexicaanse acteur Gael Garcia Bernal gaat Zorro spelen in de nieuwe Hollywoodfilm over de gemaskerde held. Zorro Reborn wordt een futuristische kijk op het leven van de immer in het zwart geklede schermkunstenaar, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Waar de film over gaat is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat de Zorro van Garcia Bernal een gemaskerde burgerwacht is, die zint op wraak. De 33-jarige acteur is bekend van films als Y Tu Mamá También en The Motorcycle Diaries, waarin hij Che Guevara speelde.

Filmstudio Fox heeft lang gezocht naar een jonge acteur voor de titelrol in de film Zorro Reborn, die vorig jaar april werd aangekondigd. Aan het nieuwe filmproject is nog geen regisseur verbonden.

Productiemaatschappij Zorro, verantwoordelijk voor die films, werkt behalve aan Zorro Reborn ook aan een Zorro-film gebaseerd op het boek Zorro van de Chileense schrijfster Isabel Allende.

Het personage Zorro is in 1919 verzonnen door de Amerikaanse schrijver Johnston McCulley. Sindsdien zijn er talloze verhalen en films over gemaakt. Antonio Banderas speelde Zorro in twee films, voor het laatst in The Legend of Zorro uit 2005.


Garcia Bernal wordt de nieuwe Zorro (Foto: Novum)