[EL] Uitslag Ajax - Manchester United

In de Amsterdam ArenA werd de Europese competite hervat met de strijd tussen Ajax en Manchester United. Het duel tussen twee afvallers uit de Champions League werd gewonnen door Manchester United het werd 0-2.

Ajax begon de wedstrijd met Bulykin, Koppers en Aissati‎ in de basis. Manchester United stelde zes andere spelers op ten opzichte van  het competitieduel tegen Liverpool afgelopen zaterdag. Zo speelde Tom Claverley in plaats van Paul Scholes en Nani verving Antonio Valancia.

In een uiterst sportieve eerste helft mocht Ajax komen van Manchester United. Dit leverde kansen op voor onderandere Özbilliz, Bulykin en Eriksen. Het schot van De Jong was nog het meest gevaarlijk, maar zijn schot werd gekeerd door Manchester United doelman David de Gea. Het bleef 0-0 bij rust.

De tweede helft gaf Manchester gas en dit leverde direct een doelpunt op. Ashley Young kwam het strafschopgebied in, speelde Anita uit en schoot door de benen van Vermeer raak. Ajax kreeg opnieuw mogelijkheden. Een schot van Eriksen werd gekraakt en Özbilliz schoot over. Gevaarlijk werd het nooit.

In de 85ste minuut werd het 0-2. Rooney counterde, Valencia speelde een aantal Ajax verdedigers uit en Hernandez mocht het afronden. Ajax kreeg een lesje effectiviteit van Manchester United. Ajax wilde wel, maar kwam niet door de verdediging heen. Volgende week is de return op Old Trafford.