FOK!filmtips van de dag: Icon

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Icon poster

Vanavond op de tv weer een ruime keuze uit films. Zo kunnen we om 20.30 uur kiezen uit een Thriller, een actiefilm en een exponent uit de diepste krochten van de filmhel, een romantische komedie met Sarah Jessica Parker. Voor de enkeling die de graatmagere pukkel kunnen weerstaan is er de film Failure to Launch op RTL 5. De film had net zoo goed Failure to Watch kunnen heten afgaande op het verhaal van de film waarbij meteen het gevoel je bekruipt dat je deze film maar beter over kan slaan. Dan kan je beter de tv op RTL8 zetten waar op hetzelfde tijdstip de FOK!filmtip van de dag Icon te zien is, met onder meer Patrick Swayze, Joss Ackland en Ben Cross. De film begint in Rusland in 1999. Het land staat aan de afgrond. Jason Monk (Swayze) is een voormalig Amerikaans geheim agent die in Rusland is gaan wonen. Als hij ontdekt dat een voormalige vijand een gooi doet naar presidentschap van het nieuwe Rusland moet Monk in actie komen. Een fijn stuk kijkvoer als je van ouderwets spannende spionagefilms houdt. Op RTL7 om 20.30 uur de rampenfilm Vulcano. In de film met onder meer Tommy Lee Jones, Anne Heche en Don Cheadle heeft een vulkaan het gemunt op een stadje in Amerika. Nou ja stadje, het kreng duikt op in het hart van Los Angèles. En dan heb je een behoorlijk probleem. Een lekkere actiefilm die regelmatig doet denken aan de grootse rampenfilms uit de zeventiger jaren.

Icon film

Om 22.30 uur nog een romantische komedie op RTL 5. In de film John Tucker Must Die draait het om drie meiden die wraak willen nemen op de grote versierder van hun vroegere school. Ze willen dat een meisje de man verleid en daarna dumpt zodat hij kan ervaren hoe dat aanvoelt. Ik zou zeggen zet maar een teiltje klaar, dan komt uw avondeten u vanzelf gezelschap houden. Nu hoef je ook niet naar deze mierzoete bagger te kijken. Op RTL7 komt namelijk om 22.35 uur de remake van de John Carpenter klassieker The Fog. OK, de film kan niet tippen aan het origineel maar is nog steeds een goed te pruimen horrorfilm met behoorlijke schrikmomenten.

The Fog 02

Voor de nachtbrakers is er tenslotte nog een tweetal fijne films te zien op de BBC. BBC1 om precies te zijn. Daar is om 00.55 uur de film Frozen River te zien. Een alleenstaande moeder smokkelt illegale immigranten over de grens van Canada met Amerika. Ze moeten daarvoor met een oude pick-up truck over een bevroren rivier rijden en zeggen elke keer dat het hun laatste rit zal zijn. Maar dan ontdekken dat ze aan beide kanten van de grens problemen met de wet hebben gekregen. Een film die behoorlijk realistisch aandoet. Tenslotte voor de echte diehards om 03.00 uur het Britse oorlogsdrama The Night Watch uit 2011.

Frozen River

Veel kijkplezier.