21 Jump Street krijgt wereldpremière op SXSW Festival

De film remake van 21 Jump Street zal zijn wereldpremière beleven op het South By Southwest Festival. Dit heeft de organisatie van het filmfestival vandaag bekendgemaakt. In de film, gebaseerd op de jaren tachtig tv-serie met onder meer Johnny Depp, spelen Jonah Hill en Channing Tatum twee agenten die undercover gaan op een highschool.

De door Phil Lord en Christopher Miller geregisseerde film 21 Jump Street zal op 12 maart op het SXSW Festival te zien zijn. Het filmfestival duurt van 9 tot 17 maart. Andere films die op het festival te zien zijn, zijn onder meer de documentaire Big Easy Express, met Mumford & Sons, Edward Sharpe & the Magnetic Zeros en de Old Crow Medicine Show, de documentaire Do-Deca-Pantathalon van Jay en Mark Duplass, over twee broers die hun eigen Olympische Spelen organiseren, de Patrick Forbes documentaire Wikileaks: Secrets & Lies en de zwarte komedie Killer Joe van William Friedkin, met onder meer Matthew McConaughey en Emile Hirsch.

Andere films die op het South By Southwest Festival vertoond worden zijn onder meer Kevin Macdonald's Bob Marley documentaire Marley, Joe Berlinger's Paul Simon doc Under African Skies en de glamrock film Hunky Dory van Marc Evans. Ook de, op het afgelopen Sundance, bejubelde martial arts film The Raid zal op het witte doek te zien zijn.

Eerder maakten we al bekend dat het festival zal worden geopend met de horrorfilm The Cabin in the Woods.