Nederland en VS lopen warm voor actiefilm Immortals

Immortals heeft afgelopen weekeinde aan beide kanten van de oceaan de meeste bezoekers naar de bioscopen getrokken. De mythologische actiefilm kwam zowel in Nederland als de Verenigde Staten binnen bovenaan de lijst van bestbezochte films.

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, de animatiefilm over Kuifje, is net als vorige week de op een na bestbezochte film van Nederland. De Heineken Ontvoering zakt van de eerste naar de derde plaats. De komedie Tower Heist met Ben Stiller en Eddie Murphy komt binnen op plaats vier. Voetbalfilm All Stars 2: Old Stars completeert de top vijf.

In de Verenigde Staten houdt Immortals een andere nieuwkomer, Adam Sandler's komedie Jack and Jill, achter zich. De animatiefilm Puss in Boots zakt van plek één naar drie. Tower Heist is ook aan de andere kant van de oceaan de nummer vier. Clint Eastwoods J. Edgar, met Leonardo DiCaprio als FBI-baas J. Edgar Hoover, komt binnen op plek vijf.

Puss in Boots, dat zijn oorsprong vond in de Shrek-film, verschijnt begin december in Nederland. Jack and Jill en J. Edgar zien hier begin volgend jaar te zien.