Kuijt: "EK-titel moet kunnen"

Dirk Kuijt denkt dat Nederland het in eigen hand heeft om Europees kampioen voetbal in 2012 te worden. De aanvaller weet dat de concurrentie met name in de vorm van Duitsland en Spanje sterk zal zijn, maar dat alle landen verslagen kunnen worden.

"We hebben de EK-winst in eigen hand. Natuurlijk moeten de details kloppen en heb je soms een beetje geluk nodig, maar deze selectie loopt over van kwaliteit. Het positiespel is van zo’n hoog niveau, daar kunnen maar weinig andere elftallen aan tippen. Het binnenhalen van de EK-titel zou daar de ultieme bekroning van zijn. Dat moet dus kunnen," zei Kuijt tegen NUsport.

Volgens de 31-jarige Katwijker is Oranje bestand tegen de druk. "Dat hebben we al aangetoond in de kwalificatiereeks. Ondanks de teleurstelling van een verloren WK-finale zijn we op dezelfde voet verder gegaan. We zijn doorgegroeid, hebben de WK-ervaring positief gebruikt, ons spel is nog beter geworden. Het winnen van de EK-titel zou de bekroning zijn op het goede werk. Met minder mogen we niet tevreden zijn. Laat ik het zo stellen: als het niet lukt, zou dat heel teleurstellend zijn."

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt: "EK-winst in eigen hand" (Foto: Pro Shots)