Miljoenenverlies voor FC Utrecht

FC Utrecht heeft het afgelopen boekjaar een verlies van 9,2 miljoen euro geleden. Dat maakte de club dinsdag bekend. De rode cijfers komen vooral doordat de miljoenentransfers van Dries Mertens, Kevin Strootman en Michel Vorm om boekhoudkundige redenen buiten het boekjaar vallen.

Daarnaast had Utrecht veel last van de economische crisis. Zo liepen de sponsorinkomsten terug, haakte hoofdsponsor Phanos tussentijds af en zorgde het Europese avontuur voor stevige extra kosten.

De komende jaren moet er flink bezuinigd worden, stelt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Ik voorzie op termijn voor de club een financieel en sportief gezonde toekomst, maar daarvoor is eerst nodig dat we stevig in de kosten snijden", zegt hij op de clubsite. ''We moeten onder ogen zien dat in het algemeen de kosten de afgelopen jaren veel te fors zijn opgelopen''

Van Schaik komt binnenkort met een plan van aanpak dat FC Utrecht in drie jaar richting een sluitende begroting moet helpen. De domstedelingen gaan onder meer het commerciële apparaat herstructureren en versterken, zodat de inkomsten substantieel kunnen stijgen.