Uitslagen Eredivisie speelronde 5

Afgelopen weekend stond de vijfde speelronde in de Nederlandse Eredivisie op het programma. Ajax heroverde de leiding na de 2-3 overwinning bij Heracles Almelo, terwijl FC Twente (2-1 verlies bij Roda JC Kerkrade) en PSV (3-3 bij VVV-Venlo) punten verspeelden.

Roda JC Kerkrade heeft FC Twente zijn eerste punten afgesnoept in dit seizoen. In eigen huis versloegen zij de Enschedeërs met 2-1. Twente kwam via Janko na een half uur terecht op voorsprong, maar zag Roda via Vormer vrijwel direct gelijkmaken.

Na rust kwamen de Limburgers op een 2-1 voorsprong door een goal van Donald. Twente kwam daarna nog enkele keren goed weg om niet tegen een grotere nederlaag aan te lopen. Zelf kwamen zij niet verder dan een schot op de paal van Janssen.

sc Heerenveen heeft de eerste 'derby van het Noorden' gewonnen. In het eigen Abe Lentstra Stadion wisten zij Groningen met 3-0 te kloppen. De eerste helft leverde weinig hoogtepunten op, totdat Dost in blessuretijd de 1-0 binnenkopte.

Na rust ging Groningen meer in de aanval, maar wist geen gevaar te veroorzaken voor de goal van Heerenveen. De thuisclub kwam na een dik uur op 2-0 door een goal van Assaidi en vlak voor tijd besliste Djuricic het duel.

VVV-Venlo heeft voor de tweede keer in eigen huis punten gepakt tegen een kampioenskandidaat. Na een eerder gelijkspel tegen Ajax (2-2) werd vandaag PSV op een 3-3 gelijkspel gehouden. De Eindhovenaren stond bij rust nog met 0-2 voor door goals van Toivonen en Mertens.

Binnen een kwartier na rust was het spelbeeld totaal omgedraaid. VVV-Venlo had door drie fraaie goals een voorsprong genomen. Doelpuntenmakers waren De Reft, Nwofor en Yoshida. Een kwartier voor tijd wist Bouma nog wel de 3-3 te maken, maar ondanks een overtal situatie (rood Meeuwis) wist PSV niet meer te winnen.