Jan Smit bereidt zich voor op kritiek

Jan Smit maakt binnenkort zijn acteerdebuut in de film Het Bombardement en bereidt zich voor op de kritiek die hierop zal volgen. "Dat is een van de redenen dat ik in eerste instantie m'n twijfels had", vertelt de zanger in Metro.

"Maar na een aantal gesprekken realiseerde ik me dat de vraag moet zijn: waarom niet? En dat er kritiek zal komen, daar ben ik op voorbereid", vertelt de 25-jarige Smit. "Maar waarom van tevoren al een oordeel vormen? Niemand kan nu al iets zeggen over mijn acteerprestaties, want niemand heeft die nog gezien."

Het had niet veel gescheeld, of Jan had het aanbod afgewezen. "Het overviel me. Maar na een gesprek met de makers en het lezen van het script was ik om. Ik ben iemand die alles een keer geprobeerd wil hebben en ik ga het met heel veel enthousiasme doen."

Het Bombardement gaat over de Duitse luchtaanval op Rotterdam in 1940. Smit gaat de amateurbokser Vincent de Graaf spelen. Voor deze rol zal hij de komende tijd veel in de sportschool doorbrengen. De opnames van de film gaan in 2012 van start.


Jan Smit bereidt zich voor op kritiek (Foto: Novum)