Microsoft ziet nog beweging in Xbox 360

Microsofts Xbox 360 is het eerste kwartaal 2,7 miljoen keer verkocht. Dat is een nieuw kwartaalrecord. Vorig jaar zijn er in dezelfde tijdsperiode anderhalf miljoen verkocht. Kinect heeft 2,4 miljoen verkopen tussen januari en maart. Dat betekent dat de controller in totaal, nu in zo'n 10,4 miljoen huishoudens te vinden is.

De kwartaalcijfers laten ook zien dat het Xbox 360-platform in totaal 1,95 miljard dollar heeft opgebracht. Met deze hardwarecijfers is het niet raar dat Microsoft nog niets wil zeggen over de opvolger van de Xbox 360. "De consumenten zijn opgetogen over Kinect en ons gehele Xbox 360-platform door de revolutionaire ervaring die het brengt in hun huiskamer", geeft Peter Klein, financieel manager van het bedrijf, aan tijdens een aandeelhoudersvergadering. Volgens hem blijft Kinect vooroplopen in het nieuwe gamen.

Bill Koefoed, hoofd van beleggerrelaties, zegt het volgende over de nieuwe hardware: "Op dit moment zijn we ongelooflijk blij met wat er aan de hand is met Xbox 360 en zeker Kinect, die relatief gezien net te koop is, dus we zijn vooral daar op aan het te focussen. We zijn er nog niet aan toe om over nieuwe hardware te praten".

Xbox 360 met Kinect