Van der Sar kondigt afscheid aan

Edwin van der Sar kondigt vandaag zijn afscheid aan bij Manchester United. Dat zegt de 40-jarige doelman in De Telegraaf.

"Ik breng het nu zelf graag naar buiten", zegt de Nederlandse doelman. "Het is een goed moment voor mijzelf, maar ook voor de club. Manchester United moet verder kijken en is ook al bezig met de opvolging." De afgelopen maanden werd flink gespeculeerd over de toekomst van Van der Sar, al vermoedde menigeen dat hij er na dit seizoen mee zou stoppen.

Bij Manchester United is hij nog steeds zeer geliefd. Manager Sir Alex Ferguson ziet hem als één van de beste goalies in de geschiedenis van de club. "Ik weet hoe de boss, de spelers en de mensen bij de club mij waarderen. Het is binnen de club fijn om te horen hoe blij ze met je zijn", legt Van der Sar uit.

De doelman hoopt met een piek af te sluiten in Manchester in de vorm van een prijs. "Nou ja, één prijs? Ik hoop eigenlijk meer. Het ideale scenario is voor mij met mooie prijzen in mijn handen te stoppen. We strijden nog op drie fronten", aldus de doelman, die nog niet weet wat hij na zijn carrière gaat doen.

"Je weet niet wat er op je afkomt de komende tijd. Het zal best moeilijk zijn, want ik heb dit vak precies de helft van mijn leven uitgeoefend. Mijn hart gaat ook nog steeds naar het voetbal uit. Anders doe je het ook niet zo lang op dit niveau. Maar straks komt mijn gezin echt op de eerste plaats."