Uitslagen Eredivisie speelronde 17

Dit weekend werd in de Eredivisie de zeventiende speelronde afgewerkt. Halverwege de competitie staan FC Twente en PSV bovenaan, op de voet gevolgd door FC Groningen. Verliezer in de top van de Eredivisie was Ajax, dat thuis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen NEC.

FC Groningen versloeg vrijdag in eigen huis Vitesse. De eerste helft toonde de thuisspelende ploeg wel het meeste initiatief, maar waren de beste kansen voor Vitesse. Na rust kwamen de Groningers wel op voorsprong door een penalty van Granqvist. Daarna liep de ploeg snel uit naar 3-0 door goals van Matavz en Andersson. Pedersen scoorde daarna nog tegen met een fraaie volley, maar Sparv zette snel daarna de 4-1 eindstand op het bord.

Ajax blijft maar kwakkelen. De Amsterdammers wisten opnieuw thuis niet te winnen en speelden met 1-1 gelijk tegen NEC. Het eerste uur van de wedstrijd voorspelde voor Ajax weinig goeds en de beste kansen waren zelfs voor NEC via Schöne en Goossens. Later troffen Sulejmani en Schöne de paal. In de daaropvolgende counter scoorde Ajax via Mido, die een mooie voorzet van Sulejmani binnen kopte. Direct daarna maakte NEC gelijk via Nuytinck, waardoor de Nijmegenaren voor de vierde keer in de historie een punt wisten te behalen in Amsterdam.

Feyenoord heeft in Tilburg de zege uit handen laten glippen. De ploeterende Rotterdammers kwamen tegen de nummer achttien van de Eredivisie op voorsprong nadat een vrije trap van Biseswar via Leerdam de goal inging. Daarna kreeg Feyenoord nog diverse goede kansen, maar vergat het te scoren. Na een uur zakte de ploeg in en kon Willem II de aanval opzoeken. Dit moest de bezoekende ploeg nog bekopen met een gelijkmaker. Van Haaren kopte in de 84e minuut een vrije trap in de eigen goal.

De Wedstrijd van de Week tussen VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade werd afgelast.