[CL] Uitslag Ajax - Real Madrid

Ajax heeft vanavond in de Champions League ruim verloren van Real Madrid. De Amsterdammers konden tegen het sterrenteam van José Mourinho weinig uitrichten en verloren in de ArenA met 0-4.

In de eerste wedstrijd in Madrid werd Ajax volledig overrompeld, iets wat in het begin van de wedstrijd in Amsterdam minder het geval was. Real nam weliswaar het initiatief, maar de Amsterdamse verdediging wist al het gevaar te beteugelen. Op het moment dat Ajax uit haar schulp begon te kruipen en er enkele mogelijkheden leken te kunnen ontstaan, sloeg Real hard toe.

Uit een vrije trap na een overtreding van Enoh kon Benzema eenvoudig de bal binnenschieten. Vlak voor rust was er wederom een vrije trap voor de Madrilenen die in eerste instantie nog in de muur belandde, maar daarna via Arbeloa toch in het doel verdween. Stekelenburg stond bij de krullende bal op het verkeerde been en gleed weg toen hij naar de goede hoek ging. Hierdoor werd het bij rust 0-2.

In de tweede helft ging Real door waar het gebleven was en het duurde nog tot de 70e minuut voordat Cristiano Ronaldo zijn doelpuntje mee kon pikken. Eerder had hij nog de lat geraakt. De Portugees was tien minuten later wederom trefzeker toen hij na een overtreding van Emanuelson een strafschop onberispelijk binnenschoot.

Ajax probeerde nog wel aan te vallen, maar de Amsterdammers waren mede door de zwakke passing niet bij machte om een vuist te maken en de grootste Europese thuisnederlaag ooit te voorkomen. Real maakte de vernedering compleet door de wedstrijd met negen man te beëindigen. Xabi Alonso en Ramos pakten bewust hun tweede gele kaart, zodat ze de laatste poulewedstrijd tegen Auxerre zullen missen.

AFC Ajax

0 - 4

Real Madrid

36' Benzema
 44' Arbeloa
 70' C. Ronaldo
 81' C. Ronaldo (pen)

Gele kaart: Enoh, De Zeeuw (AFC Ajax), C. Ronaldo (Real Madrid)
 Rode kaart:  Xabi Alonso (87/2xg), Ramos (90+1/2xg) (Real Madrid)

Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 51.466
Arbiter: Thomson (Sco)